Schabowe kieszonki z serem

Super przepis na schabowe kieszonki z serem.  Można przygotować również  dzień szybciej i usmażyć  tuż przed spożyciem , podać na obiad lub gorącą kolację .Ulubiona potrawa także przez dzieci :) 

 Schabowe kieszonki z serem super przepis
Schabowe kieszonki z serem


schabowe kieszonki


SKŁADNIKI 

4 plastry schabu lub mięsa drobiowego o grubości 1,5 cm
4 kawałki żółtego sera
2 jajka
bułka tarta
mąka
sól
olej do smażenia  

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Naciąć mięso schabowe wzdłuż  aby powstała mała kieszonka. Włożyć do środka schabu kawałek sera i docisnąć. Obtoczyć w mące -docisnąć  potem w posolonym i roztrzepanym jajku a następnie bułce tartej i ponownie docisnąć.








Smażyć z każdej strony na patelni na małym ogniu aż do uzyskania  złotej chrupiącej skórki. Nie śpieszyć się ze smażeniem gdyż mięso schabowe o takiej grubości i nie rozbite potrzebuje trochę czasu na ugotowanie.Można ewentualnie zapiec jeszcze w piekarniku choć ja z tej opcji nie korzystam i jak widać na zdjęciach schabowe kieszonki z serem są całkowicie usmażone.

SMACZNEGO :)




schabowe kieszonki

instagram @zielonacukinka

Popularne posty