Szaszłyki na patelni z kiełbasy, piersi kurczaka,słoniny i cebuli
Szaszłyki przygotowane na patelni i podane na chrupiącej zielonej sałatce z rukoli to super pomysł i przepis na smaczny obiad lub kolację. Szaszłyki na patelni to świetny pomysł i bardzo często gości na moim stole.
Szaszłyki |
SKŁADNIKI
Pierś drobiowa
Biała kiełbasa
Słonina
Cebula
Wykałaczki
Sól, pieprz
Rukola
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Umyte i pokrojone kawałki mięsa nadziewać na długie wykałaczki na przemian ze słoniną i cebulą, według wlasnej fantazji. Posypać solą i pieprzem.Tak przygotowane szaszłyki układać na rozgrzanej patelni . Piec przez kilkanaście minut co jakiś czas obracając, aby wszystkie składniki równo się podpiekły. Można na kilka minut przykryć przykrywką. Podawać z sałatką z rukoli , ulubionymi sosami, ryżem lub ziemniakami.
SMACZNEGO :)
Zobacz jeszcze : Szaszłykowe zawijance z patelni